Mitutoyo aniversează 50 de ani pe piața europeană

Angajații Mitutoyo deschid sticlele de șampanie! Cu jumatate de secol în urmă, în 1968, un fabricant japonez încă necunoscut pe piața aparatelor de măsurătoare longitudinală își stabilea sediul european în Düsseldorf/Germania și din acest punct va începe o incredibilă dezvoltare. 50 de ani mai târziu Mitutoyo devine unul dintre cei mai importanți distribuitori din domeniu, precum și unul dintre cei mai importanți angajatori influențați de Japonia și cultura ei, din regiune.

Pe 17 și 18 septembrie 2018, sediul European al Mitutoyo, urmat de cel german au sărbătorit cu fast aniversarea celor 50 de ani în Europa. Evenimentele au avut loc în arealul Böhler din Düsseldorf. La festivități au participat invitați de seamă care au ținut scurte discursuri: președintele companiei, Yoshiaki Numata; președintele european al companiei, Shigeyuki Sasaki; primarul orașului Düsseldorf, Wolfgang Scheffler, împreună cu omologul său în Neuss, Reiner Breuer, precum și Consulul General al Japoniei în Germania, Masato Iso.

“Marele success avut pe piața europeană este o consecință a muncii susținute și a dedicării angajaților companiei”, spune Numata. Cu produsele sale remarcabile, Mitutoyo – una dintre cele mai vechi companii japoneze din regiunea Renania – a contribuit la renumele deja bine format al produselor de origine japoneză, apreciază Iso cu privire la realizările companiei de-a lungul ultimei jumătăți de secol.

Invitații s-au bucurat de discursuri remarcabile din partea Nobuo Suga (Mitutoyo America), autorul cărții “Nașterea Metrului Ca Unitate De Măsură”, precum și din partea lui Nick Orchard - chief metrologist pentru divizia aerospațială a Rolls-Royce - care a vorbit despre dezvoltarea și semnificația actuală a asigurării calității în metrologie. Illustrând un posibil dezastru al unui Airbus A380, Orchard evidențiază faptul că măsurarea precise a tuturor părților unui motor de avion, este vitală. Incidentul ar fi putut fi declanșat de o componentă aparent minoră, fabricată defectuos din cauza măsurătorilor.

“A fost întotdeauna un privilegiu pentru mine să pot colabora cu Mitutoyo” susține britanicul de la Rolls-Royce - pentru că “nici un alt furnizor nu oferă servicii orientate spre găsirea soluțiilor în aceeși măsură ca Mitutoyo“.

Pe parcursul a două zile, în jur de 280 de invitați din Germania și din toată Europa au avut șansa să testeze și să se informeze îndeaproape în legatură cu întregul portofoliu Mitutoyo – pornind de la cele mai ușor de manevrat șublere până la soluții de măsurare complet automatizate.

Încă o dată, relația strânsă, precum și încrederea dintre dealeri și clienți este evidențiată. “Pe parcursul a celor 55 de ani de când colaborăm am avut o relație bazată pe cordialitate si încredere”, subliniază Borja Garate, reprezentant al concernului spaniol Unceta. “Mitutoyo este viața noastră”, a mai adăugat acesta. De asemenea, Maria Ketterer, reprezentantă a companiei nemțești Kematec vorbește depre colaborarea strânsă cu marca japoneză, colaborare desfășurată pe parcursul a mai multor decenii. 

Cu în jur de 190 de angajați în Neuss, Germania, și mai mult de 800 în toată Europa, Mitutoyo se numără printre marii jucători în domeniul asigurării calității. „Mitutoyo a acordat orașului Neuss un renume la nivel European“ subliniază Reiner Breuer, primarul orașului Neuss. “În plus, sediul companiei se află în orașul nostru de 40 din cei 50 de ani în Europa“, a adăugat acesta zâmbind.