Mitutoyo în Europa de 50 de ani

Motto-ul Mitutoyo: ,,Mediu bun, oameni buni, tehnică bună". Principii: ,,Sinceritatea, gândire, spirit determinat". 

Compania Mitutoyo România SRL a organizat un eveniment de aniversare a 50 de ani de prezență Mitutoyo în Europa. Evenimentul s-a desfășurat în showroom-ul Mitutoyo din Brașov, ocazie cu care s-a făcut o scurtă prezentare a istoriei companiei Mitutoyo de la înființarea ei și până în zilele noastre.

A fost un drum lung, de 84 de ani, din 1934, până când Mitutoyo a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori din lume în domeniul fabricării instrumentelor de măsurat lungimi și nu numai.

Este foarte interesant de subliniat că filozofia companiei a rămas neschimbată de la înființare, și anume că organizația și angajații săi își asumă perpetuarea „valorilor de bază". Această filozofie unește toate companiile Mitutoyo și angajații săi din întreaga lume într-o înțelegere și angajare comună.

Cu ocazia acestui eveniment, a fost inaugurată şi extinderea spaţiului showroom-ului cu încă 64 mp, ceea ce a dus la creşterea numărului de maşini de măsurat expuse de către Mitutoyo România. Pe lângă maşinile expuse deja, a fost instalată şi se poate vedea la lucru KoGaMe, una dintre cele mai rapide maşini de măsurat în coordonate 3D CNC Mitutoyo, cu accelerare combinată pe cele trei axe de 6.750 mm/s2 , cu precizie începând de la 2.4 µm şi care se pretează extraordinar pentru linii de producţie automatizate.

La fel de mult se evidenţiază şi noua maşină de măsurat circularitate, cilindricitate, planeitate, perpendicularitate, tip RA2200 CNC, care măsoară cu precizie începând de la 0,02 µm şi care este prevăzută şi cu sondă de rugozitate. La acest eveniment au participat, ca invitaţi speciali, domnul Ray Penny - Managing Director Mitutoyo UK Ltd şi membru în consiliul de administraţie Mitutoyo Europe, domnul Jakub Ruszkowski - Managing Director Mitutoyo Polonia, domnul Cristian Neamţu - Project coordonator JETRO - Organizaţia Japoneză pentru Comerţ Exterior - şi alţii. Gazda întâlnirii a fost domnul Florin Călin, director Mitutoyo România.

Evenimentul a avut atât invitaţi şi vizitatori din partea industriei locale, cât şi din partea Universităţii Transilvania. Toţi participanții au avut ocazia să vadă noile maşini expuse şi să asiste la o serie de aplicaţii pregătite de echipa tehnică de la Mitutoyo România.

Corporația Mitutoyo (luând în considerare inclusiv departamentele de dezvoltare, producție și de vânzări) operează în peste 100 de țări. Doar în Japonia, Mitutoyo operează două site-uri de dezvoltare, 10 unități de producție, două institute de metrologie, cinci laboratoare de calibrare, șapte centre de servicii și șapte Centre de soluții M³, în plus față de sediul central din Kawasaki și birourile de vânzări. La nivel internațional, Grupul Mitutoyo are o prezență majoră în aproape 40 de țări, cu mai mult de 80 de sucursale și rețele de distribuitori la nivel național, 65 de Centre de soluții M³, 17 site-uri de producție, șase laboratoare de cercetare și dezvoltare, 12 institute de metrologie și 20 de laboratoare de calibrare. În plus, există reprezentanți Mitutoyo în aproximativ 60 de alte țări.

 

Sursă: Revista Tehnică și Tehnologie